pizza tészta

Vastag, vékony, omlós vagy épp ropogós? Tudd meg hogyan kell pizza tésztát készíteni!

Pizza pogácsa
Pizza pogácsa
Hozzávalók: Tészta: 0,5 kg liszt 2,5 dl tej (kis cukor) 2,5 dkg élesztő 120 g tejföl 1 púpos ek vaj 2 mk só Töltelék: 1 tömlős sajt reszelt sajt sonka kockák pritamin paprika petrezselyem kevés kukorica konzerv Tetejére: 1 tojás felverve reszelt sajt Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. […]
03.23. 17:09
Receptneked.hu
Serpenyős pizza
Serpenyős pizza
Hozzávalók: 4 evőkanál tejföl 4 evőkanál majonéz (aki nem szereti a majonézt annyira, rakjon mondjuk egy evőkanállal több tejfölt és annyival kevesebb majonézt, bár annyira nem érződik a tészta ízén a majonéz) 2 tojás 9 evőkanál liszt csipet só sajt feltét ízlés szerint: ketchup, pizzakrém, tejföl, illetve: kukorica, sonka, hagyma, kolbász, meg amit csak el […]
03.11. 18:07
Receptneked.hu
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a lusta pizza
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a lusta pizza
Alig néhány hozzávaló kell a világ leggyorsabb pizzájához, meg persze egy kis csalás. A tészta itt ugyanis nem kelt, hanem leveles...
2014.01.03. 11:12
Nlcafe.hu
hirdetés
Már pizza is készülhet 3D-nyomtatóval
Tészta, szósz, és még valami fehér a tetejére. Szerencsére nem nekünk kell majd megennünk, hanem az űrhajósoknak.
2013.10.14. 19:30
Neon.hu
Tonhalas tészta 20 perc alatt
Tonhalas tészta 20 perc alatt
Váratlan vendégek jöttek és nincs csak 20 perced főzni? Nos, ha azt hinnék, hogy a pizza rendelés lesz a legegyszerűbb, akkor tévedtünk. Ezt a könnyű és finom, de különleges olaszt, tésztát akár 20 perc alatt elkészíthetjük.
2013.08.15. 10:36
Femcafe.hu
 Süssünk együtt pizzát!
Süssünk együtt pizzát!
Ennél jobb családi szórakozás nincs is... Pizzatészta Előkészítési idő: 15 perc kelési idő: 45 perc Hozzávalók (6 kis pizzához vagy 2 nagyobbhoz): 30 deka liszt • 1 zacskó szárított élesztő • fél kávéskanál cukor • 1 kávéskanál só • bő fél deci olívaolaj • 2 evőkanál meleg víz (+ fél pohár extra) 1. Egy tálkában keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel. Langyos helyen 10 perc alatt felfut. (Ha mégsem, akkor sajnos elölről kell kezdened. Csak a habos, megemelkedett élesztőnek van hatása.) 2. Szitáld bele a lisztet egy nagyobb tálba, keverd hozzá a sót. Nyomj az öklöddel egy mélyedést a közepébe, csurgasd bele az élesztőt és az olívaolajat. Alaposan keverd, aztán kézzel gyúrd össze annyi extra meleg vízzel, hogy tészta állagú legyen. Borítsd ki belisztezett felületre, és legalább 10 percen keresztül gyúrogasd, hogy teljesen homogén és rugalmas legyen 3. A tálat mosd át, töröld ki és olajozd be, aztán helyezd bele a tésztacipót és takard le tiszta konyharuhával. Tedd félre meleg helyre 
45–50 percre, hogy megkelve megduplázza a méretét. (Ha nem találsz meleg kuckót, tölts meg félig forró vízzel egy nagyobb tálat és abba állítsd bele a tésztásat.) Pizza mozzarellával és szalámival Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 15 perc Hozzávalók (2x6 szeletes pizzához): 1 adag pizzatészta • fél csésze paradicsompüré • 10 deka szeletelt szalámi • 25 deka piros vagy sárga lucullus paradicsom • 20 deka mini mozzarella • néhány szál bazsalikom friss levelei • zöldsaláta a tálaláshoz 1. Melegítsd fel a sütőt a maximumra. Kenj ki 2 sütőtálcát. 2. Gyömöszöld ki a levegőt a tésztából. Belisztezett felületen gyúrd át alaposan, felezd el, lisztes sodrófával nyújts ki kábé 30 centi átmérőjű körökké. Helyezd el a pizzákat a sütőlapokon 3. Mindkettőt kend meg paradicsompürével. Helyezd el rajtuk a vékony szalámiszeleteket, a félbevágott vagy felkarikázott paradicsomokat és az elfelezett mini sajtgolyókat. Dugd be a sütőbe és hagyd ott negyed óráig, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 4. Hintsd meg bazsalikomlevelekkel, tálald zöldsalátával. Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com.
2013.08.13. 11:36
Evamagazin.hu
Nyáresti, gyors krumplis pizza
      Itt a gyors pizzák ideje: előételnek grillezéshez, kísérőnek borozáshoz, vagy magában, egy salátával is tökéletes vacsora. A gyorsaságot az élesztőmentes tészta garantálja!         Hozzávalók:     A tésztához:   200 g tönkölyliszt 3 evőkanál olívaolaj 250 g joghurt 1 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt rozmaring 1 kávéskanál szódabikarbóna     A feltéthez:   250 g újkrumpli + 3 evőkanál olívaolaj, só 1 csokor új lilahagyma 5-6 gerezd friss fokhagyma 2 friss rozmaringág 150 g füstölt mozarella só, őrölt fekete bors     A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk. Egy folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.   A feltéthez először az olívaolajon megpároljuk a karikára vágott újkrumplit, a végén megsózzuk.   A tésztát egy sütőpapíron kisodorjuk: én a folpackot rá szoktam teríteni, így nem ragad rá a sodrófára, így nem kell tovább lisztezni. 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.   A sütőből kivéve átkenjük a tészta tetejét olívaolajjal és bedörzsöljük fokhagymával, kicsit meg is sózzuk. Ráterítjük a megpárolt újkrumplit, megszórjuk a felkarikázott lilahagymával és a felaprított fokhagymával, végül a darabokra tépett rozmaringgal is.   Beborítjuk a reszelt mozarellával, majd 160 fokos sütőbe dugjuk további 15 percre. Frissen, salátával tálaljuk.              
2013.07.03. 05:40
Ketcicakonyhaja.hu
Pizzás párna
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 30 dkg sajt ketchup 20 dkg füstölt párizsi vagy sonka pizza fűszerkeverék 1 tojásfehérje
2013.02.12. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Pizzás párna
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 30 dkg sajt ketchup 20 dkg füstölt párizsi vagy sonka pizza fűszerkeverék 1 tojásfehérje
2013.02.12. 00:00
Mindmegette.hu
Bréking: a pizza nem is olasz étel!
A legtöbb ember meg van győződve arról, hogy a főtt tészta olasz találmány. Tény, hogy a pasta Olaszországban alapvető ennivaló, de valójában Marco Polo, a nagy világutazó jóvoltából került oda Kínából 1295-ben. Ám Marco nem csak Kínából "lopott", hanem Koreából is, mégpedig az eredeti pizza receptjét.
2013.01.07. 23:00
Egeszsegtukor.hu
hirdetés
Bréking: a pizza nem is olasz étel!
A legtöbb ember meg van győződve arról, hogy a főtt tészta olasz találmány. Tény, hogy a pasta Olaszországban alapvető ennivaló, de valójában Marco Polo, a nagy világutazó jóvoltából került oda Kínából 1295-ben. Ám Marco nem csak Kínából "lopott", hanem Koreából is, mégpedig az eredeti pizza receptjét.
2012.12.13. 18:50
Egeszsegtukor.hu
Pizzakrémes penne
Hozzávalók: 
 50 dkg penne tészta
 1 db pizza szendvicskrém
 1 evőkanál zsiradék
 1 közepes fej vöröshagyma
 1 mokkáskanál őrölt feketebors
 1 mokkáskanál őrölt köménymag
 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
 1-2 evőkanál ketchup
 20 dkg reszelt sajt
2012.11.07. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Pizzakrémes penne
Hozzávalók: 50 dkg penne tészta 1 db pizza szendvicskrém 1 evőkanál zsiradék 1 közepes fej vöröshagyma 1 mokkáskanál őrölt feketebors 1 mokkáskanál őrölt köménymag 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1-2 evőkanál ketchup 20 dkg reszelt sajt
2012.11.07. 00:00
Mindmegette.hu
Olvasnivaló: Képkeret, szék és polc pizzás dobozból
Lusta estéken vagy munkától sűrű napokon praktikus megoldás a pizza, főleg akkor, ha házhoz jön. Hálásak vagyunk, ha jó a tészta, ha egy kicsit fokhagymás, ha pont jól van átsülve és ha még forrón megkapjuk. Hipp-hopp el is tűnik, és marad a doboz, kidobásra várva.
2012.10.16. 21:05
Mindmegette.hu
 Süssünk együtt pizzát!
Süssünk együtt pizzát!
Ennél jobb családi szórakozás nincs is – főleg esős hétvégi délutánokon. Pizzatészta Előkészítési idő: 15 perc kelési idő: 45 perc Hozzávalók (6 kis pizzához vagy 2 nagyobbhoz): 30 deka liszt • 1 zacskó szárított élesztő • fél kávéskanál cukor • 1 kávéskanál só • bő fél deci olívaolaj • 2 evőkanál meleg víz (+ fél pohár extra) 1. Egy tálkában keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel. Langyos helyen 10 perc alatt felfut. (Ha mégsem, akkor sajnos elölről kell kezdened. Csak a habos, megemelkedett élesztőnek van hatása.) 2. Szitáld bele a lisztet egy nagyobb tálba, keverd hozzá a sót. Nyomj az öklöddel egy mélyedést a közepébe, csurgasd bele az élesztőt és az olívaolajat. Alaposan keverd, aztán kézzel gyúrd össze annyi extra meleg vízzel, hogy tészta állagú legyen. Borítsd ki belisztezett felületre, és legalább 10 percen keresztül gyúrogasd, hogy teljesen homogén és rugalmas legyen. 3. A tálat mosd át, töröld ki és olajozd be, aztán helyezd bele a tésztacipót és takard le tiszta konyharuhával. Tedd félre meleg helyre 
45–50 percre, hogy megkelve megduplázza a méretét. (Ha nem találsz meleg kuckót, tölts meg félig forró vízzel egy nagyobb tálat és abba állítsd bele a tésztásat.) Pizza mozzarellával és szalámival Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 15 perc Hozzávalók (2x6 szeletes pizzához): 1 adag pizzatészta • fél csésze paradicsompüré • 10 deka szeletelt szalámi • 25 deka piros vagy sárga lucullus paradicsom • 20 deka mini mozzarella • néhány szál bazsalikom friss levelei • zöldsaláta a tálaláshoz 1. Melegítsd fel a sütőt a maximumra. Kenj ki 2 sütőtálcát. 2. Gyömöszöld ki a levegőt a tésztából. Belisztezett felületen gyúrd át alaposan, felezd el, lisztes sodrófával nyújts ki kábé 30 centi átmérőjű körökké. Helyezd el a pizzákat a sütőlapokon. 3. Mindkettőt kend meg paradicsompürével. Helyezd el rajtuk a vékony szalámiszeleteket, a félbevágott vagy felkarikázott paradicsomokat és az elfelezett mini sajtgolyókat. Dugd be a sütőbe és hagyd ott negyed óráig, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 4. Hintsd meg bazsalikomlevelekkel, tálald zöldsalátával. Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com. Éva, 2011. szeptember. Minden jog fenntartva.
2012.08.31. 10:55
Evamagazin.hu
 Süssünk együtt pizzát!
Süssünk együtt pizzát!
Ennél jobb családi szórakozás nincs is – főleg esős hétvégi délutánokon. Pizzatészta Előkészítési idő: 15 perc kelési idő: 45 perc Hozzávalók (6 kis pizzához vagy 2 nagyobbhoz): 30 deka liszt • 1 zacskó szárított élesztő • fél kávéskanál cukor • 1 kávéskanál só • bő fél deci olívaolaj • 2 evőkanál meleg víz (+ fél pohár extra) 1. Egy tálkában keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel. Langyos helyen 10 perc alatt felfut. (Ha mégsem, akkor sajnos elölről kell kezdened. Csak a habos, megemelkedett élesztőnek van hatása.) 2. Szitáld bele a lisztet egy nagyobb tálba, keverd hozzá a sót. Nyomj az öklöddel egy mélyedést a közepébe, csurgasd bele az élesztőt és az olívaolajat. Alaposan keverd, aztán kézzel gyúrd össze annyi extra meleg vízzel, hogy tészta állagú legyen. Borítsd ki belisztezett felületre, és legalább 10 percen keresztül gyúrogasd, hogy teljesen homogén és rugalmas legyen. 3. A tálat mosd át, töröld ki és olajozd be, aztán helyezd bele a tésztacipót és takard le tiszta konyharuhával. Tedd félre meleg helyre 
45–50 percre, hogy megkelve megduplázza a méretét. (Ha nem találsz meleg kuckót, tölts meg félig forró vízzel egy nagyobb tálat és abba állítsd bele a tésztásat.) Pizza mozzarellával és szalámival Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 15 perc Hozzávalók (2x6 szeletes pizzához): 1 adag pizzatészta • fél csésze paradicsompüré • 10 deka szeletelt szalámi • 25 deka piros vagy sárga lucullus paradicsom • 20 deka mini mozzarella • néhány szál bazsalikom friss levelei • zöldsaláta a tálaláshoz 1. Melegítsd fel a sütőt a maximumra. Kenj ki 2 sütőtálcát. 2. Gyömöszöld ki a levegőt a tésztából. Belisztezett felületen gyúrd át alaposan, felezd el, lisztes sodrófával nyújts ki kábé 30 centi átmérőjű körökké. Helyezd el a pizzákat a sütőlapokon. 3. Mindkettőt kend meg paradicsompürével. Helyezd el rajtuk a vékony szalámiszeleteket, a félbevágott vagy felkarikázott paradicsomokat és az elfelezett mini sajtgolyókat. Dugd be a sütőbe és hagyd ott negyed óráig, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 4. Hintsd meg bazsalikomlevelekkel, tálald zöldsalátával. Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com. Éva, 2011. szeptember. Minden jog fenntartva.
2012.08.31. 10:55
Evamagazin.hu
Csirkés pizza
Csirkés pizza
A házi pizza tészta receptjét egyszer már közzé tettük, most egy csirkés feltéttel gazdagítjuk a finom tésztát.
2012.08.29. 08:25
Receptvaros.hu
Pizza pops – mini pizza recept
Pizza pops – mini pizza recept
Az étel nem játék, de a miniatürizálás azért belefér. A fiaim nagyon szeretik a pizzát, segítenek a tészta dagasztásában, majd a feltétdekorálásban is. Ezekkel a pizza nyalókákkal nagyon a kedvükre tettem ma. Bővebben...
2012.07.25. 14:57
Ritakonyhaja.hu
Nyolcvanas-metálos-horroros-sátános
Luluval épp időben érkezünk, dübörög a mélybassz, elképesztő tömegek a nagyréten. Minimum arra számítok, hogy egy háromdés-hologramos Eddie a fejünk felett, középen, a keverővel egy vonalban. Ehhez képest szolíd görög(?) színházdíszlet a háttlérben, némi tüzijátékkal megtámogatva, Dickinson fel-alá rohangál: tízméteres magassági, és harmincméteres szélességi intervallum: szanzsen. Na, nem a kisujjamból: előtte YouTube-on felkészülök a várható csapásokra, mert ha valami, akkor a hevimetál "újhulláma" (Saxxon, Van Halen, Metallica) nekem jobban kimaradt, mint a sarki szipuzás, pedig becsszó, elég sok stílust begyűjtöttem. (Hasonlóképp nem ismerem a magyarnóta, lakodalmas rock és a kortárs easy listening képviselőit sem.) Kb. tíz percig bírjuk röhögés nélkül, aztán el a Szeparéba, ahol legalább nyugodt és ellenőrzött körülmények között folyik az őrjöngés. Kockapóker és bash hajnalig, háttérben zúznak az iparosok, anyám, hogy lesz ebből cikk, legalább fel kellene készülni a kádári átlaglázadás történelméből (tapasztalatom szerint... inkább hagyjuk, szociológiát majd később). Apropó, emberek. Egyetlen bőrdzsekis arccal találkozunk (ezek nem sülnek meg ilyenkor?), a többiek a szokásos felhozatal: átlag szigetelők. Megtaláljuk az egyelőre egyetlen ehető és nem túl drága élelmiszert: pizza a nagyszínpad mögött. Kifogok egy pepperónis entitást, fél óráig a nyelőcsövemet próbálom rábeszélni, ne hagyjon el, még szükségem lesz rá az életben. A tészta viszont kenterbe veri a legtöbb házhozszállítót. Háromkor haza, reggel hétkor kelés. (2008/08/13)
2012.07.04. 07:45
Mienkasziget.hu
Recept: Penne gazdagon
Hozzávalók: 25 dkg penne tészta 10 dkg füstölt sonka 10 dkg sonkafelvágott 10 dkg pizza mozzarella 10 dkg füstölt sajt 10 dkg szeletelt gomba 1 kis fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só bors fűszerpaprika majoránna bazsalikom kakukkfű ételízesítő paradicsompüré ketchup 1 kávéskanál cukor étolaj
2011.10.04. 00:00
Mindmegette.hu
Az 5 legjobb trattoria
A Dining Guide munkatársai beültek, és mindenhol ugyanazt rendelték: capresét (hátha bivalymozzarella érkezik), spaghetti carbonarát (ugye nem lesz benne tejszín), pizza margheritát (vékony legyen és fatüzelésű kemencében süljön), desszertnek tiramisut (lágy és kávés). A high-end olaszokat ebből kihagyták, ők más tészta. A következő nyolcat ajánlják nyugodt szívvel.
2010.08.24. 08:00
Francia konyha egyszerűen - 3 tavaszi variáció quiche-re
Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is
2010.05.17. 07:30
Nlcafe.hu
Hagymás-magos kenyér pestos töltelékkel Zila formában
Feltöltötte: GarffykaKülönleges. Finom. Érdekes. Látványos. Hagymával, magokkal, kölessel dúsított kelt kenyértészta, Zila formára álmodva, kétféle pestoval, gombával töltve. Az apróra vágott hagymát 10 gr vajon üvegesítem. Nagyon kevés vaj kell, éppenhogy legyen a hagyma alatt. Kenyérsütő gép formájába mérem a vizet, belekanalazom a mézet, majd hozzáteszem a kihűlt hagymát is. Rámérem a liszteket, zabpelyhet, az előzőleg megpirított, durvára vágott magokat és a kölest. A tetejére teszem a 25 gr puha, felkockázott vajat, majd a sót és szárított élesztőt. Dagaszt-keleszt programot indítok, de csak a dagasztást használom! Amíg a kenyérsütő gép forog (az enyémen 20 perc), előkészítem a "kockás" Zila formát, azaz tepsire teszem, és alaposan befújom formaleválasztóval, a fém peremet is. A megdagasztott, viszonylag lágy tésztát kiveszem a kenyérsütő gép formájából, lisztezett lapítón nagyjából ellapogatom a kockás Zila forma méretére, majd beemelem a formába. Lelapogatom és ujjal begyömködöm a mélyedésekbe. Nem tudom teljesen kitölteni, nem is töröm magam, majd kelés közben a tészta kitölt minden rést. A tésztával teli Zila formát, tepsivel együtt meleg-langyos helyre teszem. Egy pizzasütő korong egyik felét megszórom liszttel és a tésztára helyezem, majd nehezéknek bőven megszórom szárazbabbal (bármilyen lapos, kicsit lyukacsos lap/tányér jó, nehezék is kell rá). Amíg a tészta nagyjából 30 percet kel összeállítom a pestot. A diót és tökmagot száraz serpenyőben megpirítom. Az összes hozzávalóval együtt - olivaolaj kivétel - késes robotgépbe teszem és finomra aprítva összedolgozom. Apránként adagolva hozzákeverek annyi olivaolajat, hogy sűrű, de valamennyire krémes állagú masszát kapjak. Az olivaolaj mennyiség függ a parmezán sajt mennyiségétől (és milyenségétől) is. A pesto kész. A piros paprika húsát egészen apróra vágom. Előveszem a hűtőből a sűrű szitán jól lecsepegett tejfölt, kanalanként összedolgozom a pestoval, amíg a kívánt krémességű lesz. Egy részét így hagyom, másik részébe belekeverem az apróra vágott paprikát. A gombát megmosom, apróra vágom, picurka forrósított margarinon megfuttatom. Mikor kihűlt 1 mk-nyi pestot (tejföl nélkülit) keverek hozzá. A kenyértészta megkelt, a tepsit, Zila formástól, tésztásztól, szárazbabos pizza korongostól 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. 25 perc sütés után leveszem a hagymás-magos tészta tetejéről a pizza korongot (forró!) és a tepsit, formástól, további 15 percre visszatolom a lerbe. A megsült kenyértésztát néhány percig a Zila formában pihentetem, majd sütőrácsra borítom, leemelem a fémkeretet és a formát és így hagyom teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát megfodrászolom, azaz a formán túllogó részt (nagyjából fél ujjnyi vastag) éles késsel levágom. A kétféle, tejföllel elkevert pestot, a gombát, tetszés-kívánság szerint vékony sonkaszelet, zöld salátalevél kíséretében a Zila forma által kialakított lyukakba teszem, vékonyra vágott paprikacsíkkal, zöldhagymaszárral díszítem. Jó étvágyat!
2010.04.16. 16:51
A tökéletes pizza receptje - + 5 isteni feltét
Sokan ódzkodnak a pizza otthoni elkészítésétől, pedig valójában nem bonyolultabb művelet, mint bármelyik másik kelt tészta előállítása.
2009.06.03. 17:16
Femina.hu
4 gyors és mennyei olasz pizza - Az eredeti tészta alaprecepttel
Húsimádó vagy? Esetleg a vegetáriánus konyhára esküszöl? Pizzareceptjeink között biztosan megtalálod a kedvedre valót!
2009.01.08. 16:48
Femina.hu
Finom receptek a napfényes Itáliából - Nápolyi pizza és fugazza
Ha az olasz konyhára gondolsz, akkor a tészta jut eszedbe először, igaz? Pedig az olasz konyha ennél sokkal több.
2008.01.09. 14:48
Femina.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
16. heti 5-ös lottószámok
  • 29
  • 40
  • 46
  • 72
  • 90
16. heti 6-os lottószámok
  • 6
  • 14
  • 15
  • 18
  • 19
  • 37
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
306,5
USD
221,8
CHF
250,9
hirdetes