pizza tészta

Vastag, vékony, omlós vagy épp ropogós? Tudd meg hogyan kell pizza tésztát készíteni!

Pizza csigák mártogatóssal - Egészségséfünk receptje
Sokan nem is gondolnánk, hogy a pizza tészta mennyire sokoldalú, mennyi minden készíthető belőle. Egyszer már megadtam a „csodareceptemet”, ennek a mostani pizzának is ez az alapja. A különbség, hogy ezt majd egy fokhagymás-tejfölös alappal kell megkenni. Főételnek, előételnek, vagy akár borkorcsolyának is kiváló.
08.29. 21:00
Egeszsegtukor.hu
 9 étel, amely növeli az éhségérzetet
9 étel, amely növeli az éhségérzetet
Nem árt ezt a szempontot is figyelembe venni, amikor beépíted az étrendedbe a következőket: Sokmindentől lehetünk éhesek, és még több dologtól érezhetjük az éhséget. Ti is éreztétek már éhesnek magatokat mondjuk félórával egy kiadós vacsora után? Az éhségérzetet sokminden kiválthatja, így a nem megfelelő étrend is. Az alábbiakban – a Time magazin szakértőjét idézve – felsorolunk néhány élelmiszert, ami növelheti az étvágyat és csökkentheti a jóllakottság érzését. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezen ételek nem mindegyike „egészségtelen” vagy hizlaló, és eszünk ágában sincs azt tanácsolni olvasóinknak, hogy az ilyen ételeket teljes mértékben mellőzzék az étrendjükből. Érdemes viszont átgondolni, hogy ezekre alapozzuk-e a diétánkat vagy csak kiegészítésképpen, kis mennyiségben fogyasszunk ilyen ételeket, italokat. No de milyen földi javakról is van szó tulajdonképpen? Nézzük: 1. Fehér kenyér – vagy bármilyen fehér lisztből készült étel (tészta, pizza) fotó: freeimages.com A túlzott szénhidrátbevitel miatt a szervezet nem észleli, hogy jóllakott, viszont a finomlisztben kevesebb a rost, mint a barna kenyérben. A pizza és a tészta még veszélyesebb: ezekből a legkönnyebb akár többszörösét bepuszilni annak, amennyire szükségünk van. 2. Gyorséttermi ételek fotó: freeimages.comJelentős részük rengeteg transzzsírt tartalmaz, amelyek valósággal megbénítják az étvágyszabályozó hormonokat. Magas sótartalmuk dehidratál is. Miért hizlal a stressz? Kattints a linkre és tudd meg az okát! 3. Gyümölcslé fotó: Wikimedia CommonsA vitamindús gyümölcslevek is étvágyfokozók lehetnek, ha szűrten kerülnek az asztalodra. Ezekből hiányzik a rost, viszont a jó öreg gyümöcscukor megvan bennük. Inkább készítsd magad a smoothie-dat: a gyümölcshús és -héj lelassítja az emésztést, és teltségérzetet ad. 4. Alkohol fotó: PinterestEgy pohár bor sosem árt, de a túlzott italozás csökkentheti a teltségérzetért felelős leptin hormon működését, állítják a dietetikusok. Plusz lefelezi a szénhidráttartalékodat is. Eredmény? Aki spicces, pizzát kíván. --pagebreak-- 5. Nátrium-glutamátot tartalmazó ételek fotó: freeimages.comRengetegféle konzerv ételben, levesporban megtalálható, de a sarki ázsiai gyorsétterem szószaiban is nagy mennyiségben szerepel nátrium-glutamát. Kutatások bizonyítják, hogy harmadakkora eséllyel lesz elhízott abból, aki egyáltalán nem fogyaszt ilyen élelmiszereket. 6. Magas cukortartalmú reggelizőpelyhek fotó: PinterestÓ, azok a ropogós csokigolyók, szuperegészségesnek kikiáltott gyümölcsízű gabonakészítmények! A helyzet az, hogy nem árt elolvasni az apróbetűs részt a dobozon, és inkább azt a terméket választani, amelynek nem olyan magas a hozzáadott cukortartalma (vagy egyáltalán nincs benne ilyen). Reggel ugyanis a magas kortizolszint miatt nagyon ártalmas a sok cukor, fáradtsághoz és éhséghez vezet. Mi szóltunk! 7. Mesterséges édesítőszerekfotó: Pinterest A szacharint, aszpartamot és hasonló cukorpótlókat tartalmazó hozzávalók azzal kecsegtetik az agysejtjeinket, hogy most egy édes, energiadús táplálék következik. Így a szervezetünk gyorsan helyet csinál neki. Az édességet már megkaptuk, de hol az energia? Hát az nincs, épp ez a lényege a nullkalóriás édesítőknek. Így aztán utánuk akár órákon keresztül édességet kívánunk. 8. Szusi fotó: freeimages.com A rizs egészséges, a hal egészséges – mi a probléma? Semmi, ha a szusiadagodat kiegészíted egy halom salátával. Magában a szusi ugyanis túlnyomórészt rizs, vagyis egy adag szénhidrát, amit gyorsan lebont a szervezet, és kiabál a következő adagért. Akkor érzed magad jóllakottnak, ha zöldséget is eszel mellé, lehetőleg nyersen. 9. Sós rágcsálnivalók fotó: freeimages.com A csipsz, ropi és más sózott ételek egyrészt dehidratálnak, másrészt az inzulinszintünk felugrik tőlük a plafonig, majd le a pincébe. És akkor mi jön? Hát persze, hogy édesség. Ha eddig nem értetted volna, hogy küldhettél le egy fél doboz jégkrémet a nagy zacskó csipsz után a múlt pénteki dévédézés közben – hát így.
08.08. 11:17
Evamagazin.hu
Házi pizza - Egészségséfünk receptje
A pizzát általában rendelni szokták az emberek, így vagyunk ezzel mi is, ha gyorsan kell valami ebédet produkálni. Azonban, ha van idő, akkor jobban szeretjük a házi pizzát. Lehet boltban is kapni tésztát, amit csak meg kell pakolni, nekem viszont a kedvencem az a tészta, amit házilag készítünk. Íze mellett sokoldalúsága miatt is.
08.07. 14:00
Egeszsegtukor.hu
hirdetés
Kapribogyós Kerti pizza
Kapribogyós Kerti pizza
A pizza mindenki kedvence, tévhit, hogy egészségtelen, csak az alapanyagoktól függ és kijelenthetjük, hogy a pizza igenis lehet egy egészséges fogás. Az alábbi pizza tészta alacsony szénhidrát és glikémiás indexének titkát hamarosan elárulom. Ezen kívül tej,- tojás,- élesztőmentes .
07.27. 19:00
Stylemagazin.hu
 Nyáresti gyors krumplis pizza
Nyáresti gyors krumplis pizza
Tönkölylisztből készült, élesztőmentes pizzatésztából, a Két cica konyhája bloggerétől! Itt a gyors pizzák ideje: előételnek grillezéshez, kísérőnek borozáshoz, vagy magában, egy salátával is tökéletes vacsora. A gyorsaságot az élesztőmentes tészta garantálja! Hozzávalók: A tésztához: 200 g tönkölyliszt 3 evőkanál olívaolaj 250 g joghurt 1 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt rozmaring 1 kávéskanál szódabikarbóna A feltéthez: 250 g újkrumpli + 3 evőkanál olívaolaj, só 1 csokor új lilahagyma 5-6 gerezd friss fokhagyma 2 friss rozmaringág 150 g füstölt mozzarella só, őrölt fekete bors A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk. Egy folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig. A feltéthez először az olívaolajon megpároljuk a karikára vágott újkrumplit, a végén megsózzuk. A tésztát egy sütőpapíron kisodorjuk: én a folpackot rá szoktam teríteni, így nem ragad rá a sodrófára, így nem kell tovább lisztezni. 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. A sütőből kivéve átkenjük a tészta tetejét olívaolajjal és bedörzsöljük fokhagymával, kicsit meg is sózzuk. Ráterítjük a megpárolt újkrumplit, megszórjuk a felkarikázott lilahagymával és a felaprított fokhagymával, végül a darabokra tépett rozmaringgal is. Beborítjuk a reszelt mozzarellával, majd 160 fokos sütőbe dugjuk további 15 percre. Frissen, salátával tálaljuk. Még több recept a Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyvben, illetve a Két cica konyhája gasztroblogon. És persze ide kattintva, az evamagazin.hu oldalon! Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu További receptek, tippek gasztrobloggerektől a 2014-es Éva Konyhában!
2014.07.10. 07:48
Evamagazin.hu
A szükség nagy úr: 14 félkész és készétel tesztje
A kérdés csak az, hogy egy házi koszthoz szokott embernek megfelelő alternatívát jelentenek-e az efféle étkek. Valamilyen félkész, illetve készételt szinte mindenki tart otthon, mert szükség esetén a világ legegyszerűbb dolgainak egyike elővenni valamit, amiből percek alatt meleg ebéd vagy vacsora készíthető. A gyártók igyekeznek is a vásárlók kedvében járni, tele vannak az üzletek ilyen termékekkel. Mi ezúttal 14-et választottunk ki. PincepörköltA Szegedi Paprika Zrt. által gyártott Házias Ízek pincepörkölt állaga olyan, mintha egy nem túl gazdag gulyáslevest vásároltunk volna; egy pörkölthöz kevés a 26 százalék pácolt sertés- és marhahús. Ehhez jön nyolc kockányi burgonya. A 600 forint körüli árhoz nem túl nagy mennyiség, s a nem sűrű szaftnak legalább a fele megmarad, mert mártogatást simán kihagyjuk, viszont legalább a felbontás után nem vág fejbe az erőteljes konzervszag. Egészen vállalható az íze, enyhén csípős, az összetevők közé még vörösbor is jutott, és néhány E-akárhányas hozzávalón kívül nincs telerakva olyasmivel, amit otthon nem használnánk. MarhapörköltA Metro saját márkás terméke úgy 200 forinttal olcsóbb, mint a pincepörkölt, ezért cserébe 20–20 százalék marhahúst és marhaszívet kapunk. Ebben is sok a szaft, s jóval hígabb, mint az előzőben lévő, ezért a nagy része a tányérban marad. Itt már jóval határozottabb a konzerv íz. Mini KijevA Sága gyorsfagyasztott félkész terméke a csomagolás szerint minőségi pulykahúsból (53 százalék mellhúsból) készült. Érződik is, hogy ez nem 600 forintos kilónkénti áron adott pipifasírt, de számunkra ezek a formázott hústermékek valahogy mindig ugyanolyan ízűnek tűnnek, mintha mindegyiket ugyanazokból az összetevőkből ugyanúgy készítenék. A hús az olcsóbb fasírtokhoz képest ezúttal nem agyonfűszerezett, hanem számunkra ízetlen, a fokhagymás–petrezselymes–sajtos töltelék viszont jóízű. Hortobágyi húsos palacsintaEgy „ízig-vérig magyar kézműves termék”-től többet vártunk. Az ára borsos, üzlete válogatja, de 800 forint körüli összeget kell fizetnünk, hogy hazavihessük. Az összetevőkkel semmi probléma sincs, a két darab palacsinta gusztusos, de alig tettek rájuk mártást, az is túl paprikás, e fűszer elnyom minden más ízt, a pulykahús kevés is és száraz is. Kagylótészta paprikával, brokkolival és koktélparadicsommalFagyasztott étel az Aldiból. Néhány perc mikrózás után elkészül. Könnyű, vacsorának megfelel, de ha valaki ebédre szánja, akkor egy óra múlva éhes lesz. Termékcsaládjából ez tűnt a leglaktatóbbnak, egy másik zöldséges étel, amely mindössze kukoricából és répából áll, valószínűleg arra sem alkalmas, hogy legalább rövid időre elverje az éhséget. Szecsuáni csípős csirkeIsmét az Aldi, de ez nem fagyasztott készétel. Két perc mikrózás után ott gőzölög az asztalunkon. Laktató, ízletes tésztás–húsos–gombás ebéd, megéri az 599 forintot. Ebben sincs adalékanyag. Szilvatöltelékes gombócKevés tészta, sok töltelék, utóbbi kellően szilvás és kellemesen fahéjas. Egészen olyan, mintha házi lenne. Minket nem zavart, hogy egy szilvaszem helyett szilvalekvárt rejtenek a gombócok. Egy zacskóval elég egy négytagú családnak, 600–700 forint körüli áron kapható. Sajtkrémleves brokkolivalAhhoz képest, hogy porból készült levesről van szó, nem lehet rá panasz, mondhatni, kategóriájában a legjobbak között van. Tészta sonkás–sajtos szósszal„Régi motoros”, valószínűleg az egyetemi kollégiumok, illetve az egyetemisták lakta albérletek egyik favoritja, mert csak tejben és vízben kell megfőzni, s máris kész a két személyre elegendő, tokkal-vonóval nagyjából 400 forintból kihozható étel. Igaz, a csomagolásra írt 10–12 perc helyett nekünk 20 percre volt szükség a főzéshez, holott pontosan követtük az utasításokat, s volt, aki főzés közben azt mondta, hogy szörnyű a szaga. De az „ízetlen”, „egyszer elmegy” és „jobb híján megteszi” vélemények megfogalmazása közben elfogyott. Szalámis pizzaA Penny nem igazán töri magát, hogy olyan félkész, illetve készételekkel csábítson vásárlásra, amelyekbe ha nem is szeret bele a vásárló, de legalább késztetést érez, hogy kipróbálja őket, mert valamilyen szempontból másnak tűnnek, mint azok a termékek, melyek a többi üzletláncban beszerezhetők. Úgyhogy elsőként egy gyorsfagyasztott szalámis pizza mellett döntöttünk. Pozitívum, hogy a megsült pizza olyan, mint ahogy az a csomagoláson lévő fotón látható. A tészta nem túl vékony, de nem is vastag, ám nagyon élesztős az íze, s se nem ropogós, se nem lágy, hanem olyan, amelyet lenyelés előtt túl sokszor meg kell rágni. A szósz fűszerezését szerettük, a feltét mennyisége elegendő. LasagneA másik saját márkás Penny-termék, immár nem a fagyasztóból. Volt, aki szerint ízetlen, más a benne lévő paradicsomkockákra nézett ferde szemmel, majd megegyeztünk abban, hogy a Lidl ugyancsak egy kilogrammos és 999 forintba kerülő lasagne-ja jobb, mert ennél fűszeresebb, illetve abba fehérmártásból több jutott. CannelloniKövetkezzen egy újabb olaszos fogás, a Sparból, 699 forintért. Tartalmas étel jó minőségű hozzávalókból, de a tésztacsövekben lévő marhahús számunkra túl sok és száraz volt. Halfilé spenótos szósszal töltveEnnek is megkérik az árát és bizony könnyű étel, de jó minőségű a hal, nem fél centiméter vastagságú, hanem vékony a panír (és még sütés közben le sem jön a húsról), a szósz pedig (annak ellenére, hogy alapvetően nem lelkesedünk a spenótért) ízletes.          Rántott sajtos tallérA Valdor terméke talán a teszt legnagyobb csalódása. 999 forintért 400 grammnyi panírozott ömlesztett sajt eleve nem olcsó mulatság, de ebben az esetben az ár és a minőség között fordított arányosság áll fenn, egyetlen enyhítő körülményt nem találtunk. Sem az íze sem az állaga nem közelíti meg azt, amit rántott sajtnak lehet nevezni. „Se íze, se bűze”, „mintha zselével megszilárdított panírozott tejsavó lenne” – ilyen értékelések születtek. Nem veszünk többet ilyet. tesztekÉtel-italgasztronómia
2014.06.09. 12:33
Alon.hu
Pizza
Pizza
Hozzávalók: Tészta: 6 evőkanál liszt fél diónyi zsír vagy 1 evőkanál olíva olaj negyed élesztő 1 mokkáskanál cukor csipet só őrölt kömény Feltét: paradicsom szósz kissé beforralva kukorica konzerv valamilyen szalámi vagy virsli (ami épp van otthon) mozzarella vagy reszelt sajt Elkészítése: Felfuttatom az élesztőt kb 1 dl cukros vízben. A zsírt belemorzsolom a lisztbe, […]
2014.05.15. 08:17
Receptneked.hu
Pizza pogácsa
Hozzávalók: Tészta: 0,5 kg liszt 2,5 dl tej (kis cukor) 2,5 dkg élesztő 120 g tejföl 1 púpos ek vaj 2 mk só Töltelék: 1 tömlős sajt reszelt sajt sonka kockák pritamin paprika petrezselyem kevés kukorica konzerv Tetejére: 1 tojás felverve reszelt sajt Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk. […]
2014.03.23. 17:09
Receptneked.hu
Serpenyős pizza
Hozzávalók: 4 evőkanál tejföl 4 evőkanál majonéz (aki nem szereti a majonézt annyira, rakjon mondjuk egy evőkanállal több tejfölt és annyival kevesebb majonézt, bár annyira nem érződik a tészta ízén a majonéz) 2 tojás 9 evőkanál liszt csipet só sajt feltét ízlés szerint: ketchup, pizzakrém, tejföl, illetve: kukorica, sonka, hagyma, kolbász, meg amit csak el […]
2014.03.11. 18:07
Receptneked.hu
Kajári és Pácsonyi főz: így készül a lusta pizza
Alig néhány hozzávaló kell a világ leggyorsabb pizzájához, meg persze egy kis csalás. A tészta itt ugyanis nem kelt, hanem leveles...
2014.01.03. 11:12
Nlcafe.hu
hirdetés
Már pizza is készülhet 3D-nyomtatóval
Tészta, szósz, és még valami fehér a tetejére. Szerencsére nem nekünk kell majd megennünk, hanem az űrhajósoknak.
2013.10.14. 19:30
Neon.hu
Tonhalas tészta 20 perc alatt
Váratlan vendégek jöttek és nincs csak 20 perced főzni? Nos, ha azt hinnék, hogy a pizza rendelés lesz a legegyszerűbb, akkor tévedtünk. Ezt a könnyű és finom, de különleges olaszt, tésztát akár 20 perc alatt elkészíthetjük.
2013.08.15. 10:36
Femcafe.hu
Süssünk együtt pizzát!
Ennél jobb családi szórakozás nincs is... Pizzatészta Előkészítési idő: 15 perc kelési idő: 45 perc Hozzávalók (6 kis pizzához vagy 2 nagyobbhoz): 30 deka liszt • 1 zacskó szárított élesztő • fél kávéskanál cukor • 1 kávéskanál só • bő fél deci olívaolaj • 2 evőkanál meleg víz (+ fél pohár extra) 1. Egy tálkában keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel. Langyos helyen 10 perc alatt felfut. (Ha mégsem, akkor sajnos elölről kell kezdened. Csak a habos, megemelkedett élesztőnek van hatása.) 2. Szitáld bele a lisztet egy nagyobb tálba, keverd hozzá a sót. Nyomj az öklöddel egy mélyedést a közepébe, csurgasd bele az élesztőt és az olívaolajat. Alaposan keverd, aztán kézzel gyúrd össze annyi extra meleg vízzel, hogy tészta állagú legyen. Borítsd ki belisztezett felületre, és legalább 10 percen keresztül gyúrogasd, hogy teljesen homogén és rugalmas legyen 3. A tálat mosd át, töröld ki és olajozd be, aztán helyezd bele a tésztacipót és takard le tiszta konyharuhával. Tedd félre meleg helyre 
45–50 percre, hogy megkelve megduplázza a méretét. (Ha nem találsz meleg kuckót, tölts meg félig forró vízzel egy nagyobb tálat és abba állítsd bele a tésztásat.) Pizza mozzarellával és szalámival Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 15 perc Hozzávalók (2x6 szeletes pizzához): 1 adag pizzatészta • fél csésze paradicsompüré • 10 deka szeletelt szalámi • 25 deka piros vagy sárga lucullus paradicsom • 20 deka mini mozzarella • néhány szál bazsalikom friss levelei • zöldsaláta a tálaláshoz 1. Melegítsd fel a sütőt a maximumra. Kenj ki 2 sütőtálcát. 2. Gyömöszöld ki a levegőt a tésztából. Belisztezett felületen gyúrd át alaposan, felezd el, lisztes sodrófával nyújts ki kábé 30 centi átmérőjű körökké. Helyezd el a pizzákat a sütőlapokon 3. Mindkettőt kend meg paradicsompürével. Helyezd el rajtuk a vékony szalámiszeleteket, a félbevágott vagy felkarikázott paradicsomokat és az elfelezett mini sajtgolyókat. Dugd be a sütőbe és hagyd ott negyed óráig, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 4. Hintsd meg bazsalikomlevelekkel, tálald zöldsalátával. Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com.
2013.08.13. 11:36
Evamagazin.hu
Nyáresti, gyors krumplis pizza
      Itt a gyors pizzák ideje: előételnek grillezéshez, kísérőnek borozáshoz, vagy magában, egy salátával is tökéletes vacsora. A gyorsaságot az élesztőmentes tészta garantálja!         Hozzávalók:     A tésztához:   200 g tönkölyliszt 3 evőkanál olívaolaj 250 g joghurt 1 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt rozmaring 1 kávéskanál szódabikarbóna     A feltéthez:   250 g újkrumpli + 3 evőkanál olívaolaj, só 1 csokor új lilahagyma 5-6 gerezd friss fokhagyma 2 friss rozmaringág 150 g füstölt mozarella só, őrölt fekete bors     A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk. Egy folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.   A feltéthez először az olívaolajon megpároljuk a karikára vágott újkrumplit, a végén megsózzuk.   A tésztát egy sütőpapíron kisodorjuk: én a folpackot rá szoktam teríteni, így nem ragad rá a sodrófára, így nem kell tovább lisztezni. 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.   A sütőből kivéve átkenjük a tészta tetejét olívaolajjal és bedörzsöljük fokhagymával, kicsit meg is sózzuk. Ráterítjük a megpárolt újkrumplit, megszórjuk a felkarikázott lilahagymával és a felaprított fokhagymával, végül a darabokra tépett rozmaringgal is.   Beborítjuk a reszelt mozarellával, majd 160 fokos sütőbe dugjuk további 15 percre. Frissen, salátával tálaljuk.              
2013.07.03. 05:40
Ketcicakonyhaja.hu
Pizzás párna
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 30 dkg sajt ketchup 20 dkg füstölt párizsi vagy sonka pizza fűszerkeverék 1 tojásfehérje
2013.02.12. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Pizzás párna
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 30 dkg sajt ketchup 20 dkg füstölt párizsi vagy sonka pizza fűszerkeverék 1 tojásfehérje
2013.02.12. 00:00
Mindmegette.hu
Bréking: a pizza nem is olasz étel!
A legtöbb ember meg van győződve arról, hogy a főtt tészta olasz találmány. Tény, hogy a pasta Olaszországban alapvető ennivaló, de valójában Marco Polo, a nagy világutazó jóvoltából került oda Kínából 1295-ben. Ám Marco nem csak Kínából "lopott", hanem Koreából is, mégpedig az eredeti pizza receptjét.
2013.01.07. 23:00
Egeszsegtukor.hu
Bréking: a pizza nem is olasz étel!
A legtöbb ember meg van győződve arról, hogy a főtt tészta olasz találmány. Tény, hogy a pasta Olaszországban alapvető ennivaló, de valójában Marco Polo, a nagy világutazó jóvoltából került oda Kínából 1295-ben. Ám Marco nem csak Kínából "lopott", hanem Koreából is, mégpedig az eredeti pizza receptjét.
2012.12.13. 18:50
Egeszsegtukor.hu
Pizzakrémes penne
Hozzávalók: 
 50 dkg penne tészta
 1 db pizza szendvicskrém
 1 evőkanál zsiradék
 1 közepes fej vöröshagyma
 1 mokkáskanál őrölt feketebors
 1 mokkáskanál őrölt köménymag
 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
 1-2 evőkanál ketchup
 20 dkg reszelt sajt
2012.11.07. 00:00
Mindmegette.hu
Recept: Pizzakrémes penne
Hozzávalók: 50 dkg penne tészta 1 db pizza szendvicskrém 1 evőkanál zsiradék 1 közepes fej vöröshagyma 1 mokkáskanál őrölt feketebors 1 mokkáskanál őrölt köménymag 1 kávéskanál őrölt pirospaprika 1-2 evőkanál ketchup 20 dkg reszelt sajt
2012.11.07. 00:00
Mindmegette.hu
Olvasnivaló: Képkeret, szék és polc pizzás dobozból
Lusta estéken vagy munkától sűrű napokon praktikus megoldás a pizza, főleg akkor, ha házhoz jön. Hálásak vagyunk, ha jó a tészta, ha egy kicsit fokhagymás, ha pont jól van átsülve és ha még forrón megkapjuk. Hipp-hopp el is tűnik, és marad a doboz, kidobásra várva.
2012.10.16. 21:05
Mindmegette.hu
Süssünk együtt pizzát!
Ennél jobb családi szórakozás nincs is – főleg esős hétvégi délutánokon. Pizzatészta Előkészítési idő: 15 perc kelési idő: 45 perc Hozzávalók (6 kis pizzához vagy 2 nagyobbhoz): 30 deka liszt • 1 zacskó szárított élesztő • fél kávéskanál cukor • 1 kávéskanál só • bő fél deci olívaolaj • 2 evőkanál meleg víz (+ fél pohár extra) 1. Egy tálkában keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel. Langyos helyen 10 perc alatt felfut. (Ha mégsem, akkor sajnos elölről kell kezdened. Csak a habos, megemelkedett élesztőnek van hatása.) 2. Szitáld bele a lisztet egy nagyobb tálba, keverd hozzá a sót. Nyomj az öklöddel egy mélyedést a közepébe, csurgasd bele az élesztőt és az olívaolajat. Alaposan keverd, aztán kézzel gyúrd össze annyi extra meleg vízzel, hogy tészta állagú legyen. Borítsd ki belisztezett felületre, és legalább 10 percen keresztül gyúrogasd, hogy teljesen homogén és rugalmas legyen. 3. A tálat mosd át, töröld ki és olajozd be, aztán helyezd bele a tésztacipót és takard le tiszta konyharuhával. Tedd félre meleg helyre 
45–50 percre, hogy megkelve megduplázza a méretét. (Ha nem találsz meleg kuckót, tölts meg félig forró vízzel egy nagyobb tálat és abba állítsd bele a tésztásat.) Pizza mozzarellával és szalámival Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 15 perc Hozzávalók (2x6 szeletes pizzához): 1 adag pizzatészta • fél csésze paradicsompüré • 10 deka szeletelt szalámi • 25 deka piros vagy sárga lucullus paradicsom • 20 deka mini mozzarella • néhány szál bazsalikom friss levelei • zöldsaláta a tálaláshoz 1. Melegítsd fel a sütőt a maximumra. Kenj ki 2 sütőtálcát. 2. Gyömöszöld ki a levegőt a tésztából. Belisztezett felületen gyúrd át alaposan, felezd el, lisztes sodrófával nyújts ki kábé 30 centi átmérőjű körökké. Helyezd el a pizzákat a sütőlapokon. 3. Mindkettőt kend meg paradicsompürével. Helyezd el rajtuk a vékony szalámiszeleteket, a félbevágott vagy felkarikázott paradicsomokat és az elfelezett mini sajtgolyókat. Dugd be a sütőbe és hagyd ott negyed óráig, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 4. Hintsd meg bazsalikomlevelekkel, tálald zöldsalátával. Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com. Éva, 2011. szeptember. Minden jog fenntartva.
2012.08.31. 10:55
Evamagazin.hu
Süssünk együtt pizzát!
Ennél jobb családi szórakozás nincs is – főleg esős hétvégi délutánokon. Pizzatészta Előkészítési idő: 15 perc kelési idő: 45 perc Hozzávalók (6 kis pizzához vagy 2 nagyobbhoz): 30 deka liszt • 1 zacskó szárított élesztő • fél kávéskanál cukor • 1 kávéskanál só • bő fél deci olívaolaj • 2 evőkanál meleg víz (+ fél pohár extra) 1. Egy tálkában keverd össze az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel. Langyos helyen 10 perc alatt felfut. (Ha mégsem, akkor sajnos elölről kell kezdened. Csak a habos, megemelkedett élesztőnek van hatása.) 2. Szitáld bele a lisztet egy nagyobb tálba, keverd hozzá a sót. Nyomj az öklöddel egy mélyedést a közepébe, csurgasd bele az élesztőt és az olívaolajat. Alaposan keverd, aztán kézzel gyúrd össze annyi extra meleg vízzel, hogy tészta állagú legyen. Borítsd ki belisztezett felületre, és legalább 10 percen keresztül gyúrogasd, hogy teljesen homogén és rugalmas legyen. 3. A tálat mosd át, töröld ki és olajozd be, aztán helyezd bele a tésztacipót és takard le tiszta konyharuhával. Tedd félre meleg helyre 
45–50 percre, hogy megkelve megduplázza a méretét. (Ha nem találsz meleg kuckót, tölts meg félig forró vízzel egy nagyobb tálat és abba állítsd bele a tésztásat.) Pizza mozzarellával és szalámival Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 15 perc Hozzávalók (2x6 szeletes pizzához): 1 adag pizzatészta • fél csésze paradicsompüré • 10 deka szeletelt szalámi • 25 deka piros vagy sárga lucullus paradicsom • 20 deka mini mozzarella • néhány szál bazsalikom friss levelei • zöldsaláta a tálaláshoz 1. Melegítsd fel a sütőt a maximumra. Kenj ki 2 sütőtálcát. 2. Gyömöszöld ki a levegőt a tésztából. Belisztezett felületen gyúrd át alaposan, felezd el, lisztes sodrófával nyújts ki kábé 30 centi átmérőjű körökké. Helyezd el a pizzákat a sütőlapokon. 3. Mindkettőt kend meg paradicsompürével. Helyezd el rajtuk a vékony szalámiszeleteket, a félbevágott vagy felkarikázott paradicsomokat és az elfelezett mini sajtgolyókat. Dugd be a sütőbe és hagyd ott negyed óráig, hogy a tészta ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 4. Hintsd meg bazsalikomlevelekkel, tálald zöldsalátával. Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens/acpsyndication.com. Éva, 2011. szeptember. Minden jog fenntartva.
2012.08.31. 10:55
Evamagazin.hu
Csirkés pizza
A házi pizza tészta receptjét egyszer már közzé tettük, most egy csirkés feltéttel gazdagítjuk a finom tésztát.
2012.08.29. 08:25
Receptvaros.hu
Pizza pops – mini pizza recept
Az étel nem játék, de a miniatürizálás azért belefér. A fiaim nagyon szeretik a pizzát, segítenek a tészta dagasztásában, majd a feltétdekorálásban is. Ezekkel a pizza nyalókákkal nagyon a kedvükre tettem ma. Bővebben...
2012.07.25. 14:57
Ritakonyhaja.hu
Nyolcvanas-metálos-horroros-sátános
Luluval épp időben érkezünk, dübörög a mélybassz, elképesztő tömegek a nagyréten. Minimum arra számítok, hogy egy háromdés-hologramos Eddie a fejünk felett, középen, a keverővel egy vonalban. Ehhez képest szolíd görög(?) színházdíszlet a háttlérben, némi tüzijátékkal megtámogatva, Dickinson fel-alá rohangál: tízméteres magassági, és harmincméteres szélességi intervallum: szanzsen. Na, nem a kisujjamból: előtte YouTube-on felkészülök a várható csapásokra, mert ha valami, akkor a hevimetál "újhulláma" (Saxxon, Van Halen, Metallica) nekem jobban kimaradt, mint a sarki szipuzás, pedig becsszó, elég sok stílust begyűjtöttem. (Hasonlóképp nem ismerem a magyarnóta, lakodalmas rock és a kortárs easy listening képviselőit sem.) Kb. tíz percig bírjuk röhögés nélkül, aztán el a Szeparéba, ahol legalább nyugodt és ellenőrzött körülmények között folyik az őrjöngés. Kockapóker és bash hajnalig, háttérben zúznak az iparosok, anyám, hogy lesz ebből cikk, legalább fel kellene készülni a kádári átlaglázadás történelméből (tapasztalatom szerint... inkább hagyjuk, szociológiát majd később). Apropó, emberek. Egyetlen bőrdzsekis arccal találkozunk (ezek nem sülnek meg ilyenkor?), a többiek a szokásos felhozatal: átlag szigetelők. Megtaláljuk az egyelőre egyetlen ehető és nem túl drága élelmiszert: pizza a nagyszínpad mögött. Kifogok egy pepperónis entitást, fél óráig a nyelőcsövemet próbálom rábeszélni, ne hagyjon el, még szükségem lesz rá az életben. A tészta viszont kenterbe veri a legtöbb házhozszállítót. Háromkor haza, reggel hétkor kelés. (2008/08/13)
2012.07.04. 07:45
Mienkasziget.hu
Recept: Penne gazdagon
Hozzávalók: 25 dkg penne tészta 10 dkg füstölt sonka 10 dkg sonkafelvágott 10 dkg pizza mozzarella 10 dkg füstölt sajt 10 dkg szeletelt gomba 1 kis fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só bors fűszerpaprika majoránna bazsalikom kakukkfű ételízesítő paradicsompüré ketchup 1 kávéskanál cukor étolaj
2011.10.04. 00:00
Mindmegette.hu
Az 5 legjobb trattoria
A Dining Guide munkatársai beültek, és mindenhol ugyanazt rendelték: capresét (hátha bivalymozzarella érkezik), spaghetti carbonarát (ugye nem lesz benne tejszín), pizza margheritát (vékony legyen és fatüzelésű kemencében süljön), desszertnek tiramisut (lágy és kávés). A high-end olaszokat ebből kihagyták, ők más tészta. A következő nyolcat ajánlják nyugodt szívvel.
2010.08.24. 08:00
Francia konyha egyszerűen - 3 tavaszi variáció quiche-re
Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is
2010.05.17. 07:30
Nlcafe.hu
Hagymás-magos kenyér pestos töltelékkel Zila formában
Feltöltötte: GarffykaKülönleges. Finom. Érdekes. Látványos. Hagymával, magokkal, kölessel dúsított kelt kenyértészta, Zila formára álmodva, kétféle pestoval, gombával töltve. Az apróra vágott hagymát 10 gr vajon üvegesítem. Nagyon kevés vaj kell, éppenhogy legyen a hagyma alatt. Kenyérsütő gép formájába mérem a vizet, belekanalazom a mézet, majd hozzáteszem a kihűlt hagymát is. Rámérem a liszteket, zabpelyhet, az előzőleg megpirított, durvára vágott magokat és a kölest. A tetejére teszem a 25 gr puha, felkockázott vajat, majd a sót és szárított élesztőt. Dagaszt-keleszt programot indítok, de csak a dagasztást használom! Amíg a kenyérsütő gép forog (az enyémen 20 perc), előkészítem a "kockás" Zila formát, azaz tepsire teszem, és alaposan befújom formaleválasztóval, a fém peremet is. A megdagasztott, viszonylag lágy tésztát kiveszem a kenyérsütő gép formájából, lisztezett lapítón nagyjából ellapogatom a kockás Zila forma méretére, majd beemelem a formába. Lelapogatom és ujjal begyömködöm a mélyedésekbe. Nem tudom teljesen kitölteni, nem is töröm magam, majd kelés közben a tészta kitölt minden rést. A tésztával teli Zila formát, tepsivel együtt meleg-langyos helyre teszem. Egy pizzasütő korong egyik felét megszórom liszttel és a tésztára helyezem, majd nehezéknek bőven megszórom szárazbabbal (bármilyen lapos, kicsit lyukacsos lap/tányér jó, nehezék is kell rá). Amíg a tészta nagyjából 30 percet kel összeállítom a pestot. A diót és tökmagot száraz serpenyőben megpirítom. Az összes hozzávalóval együtt - olivaolaj kivétel - késes robotgépbe teszem és finomra aprítva összedolgozom. Apránként adagolva hozzákeverek annyi olivaolajat, hogy sűrű, de valamennyire krémes állagú masszát kapjak. Az olivaolaj mennyiség függ a parmezán sajt mennyiségétől (és milyenségétől) is. A pesto kész. A piros paprika húsát egészen apróra vágom. Előveszem a hűtőből a sűrű szitán jól lecsepegett tejfölt, kanalanként összedolgozom a pestoval, amíg a kívánt krémességű lesz. Egy részét így hagyom, másik részébe belekeverem az apróra vágott paprikát. A gombát megmosom, apróra vágom, picurka forrósított margarinon megfuttatom. Mikor kihűlt 1 mk-nyi pestot (tejföl nélkülit) keverek hozzá. A kenyértészta megkelt, a tepsit, Zila formástól, tésztásztól, szárazbabos pizza korongostól 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. 25 perc sütés után leveszem a hagymás-magos tészta tetejéről a pizza korongot (forró!) és a tepsit, formástól, további 15 percre visszatolom a lerbe. A megsült kenyértésztát néhány percig a Zila formában pihentetem, majd sütőrácsra borítom, leemelem a fémkeretet és a formát és így hagyom teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát megfodrászolom, azaz a formán túllogó részt (nagyjából fél ujjnyi vastag) éles késsel levágom. A kétféle, tejföllel elkevert pestot, a gombát, tetszés-kívánság szerint vékony sonkaszelet, zöld salátalevél kíséretében a Zila forma által kialakított lyukakba teszem, vékonyra vágott paprikacsíkkal, zöldhagymaszárral díszítem. Jó étvágyat!
2010.04.16. 16:51
A tökéletes pizza receptje - + 5 isteni feltét
Sokan ódzkodnak a pizza otthoni elkészítésétől, pedig valójában nem bonyolultabb művelet, mint bármelyik másik kelt tészta előállítása.
2009.06.03. 17:16
Femina.hu
4 gyors és mennyei olasz pizza - Az eredeti tészta alaprecepttel
Húsimádó vagy? Esetleg a vegetáriánus konyhára esküszöl? Pizzareceptjeink között biztosan megtalálod a kedvedre valót!
2009.01.08. 16:48
Femina.hu
Finom receptek a napfényes Itáliából - Nápolyi pizza és fugazza
Ha az olasz konyhára gondolsz, akkor a tészta jut eszedbe először, igaz? Pedig az olasz konyha ennél sokkal több.
2008.01.09. 14:48
Femina.hu
hirdetes
Blogok, amiket szeretünk
Minden, ami a szépségbe belefér!
Gasztronómia. Bolondulásig.
Hotel, Föld körüli pályán
Képek, hangulatok, csodák
Stílusra hangolnak
43. heti 5-ös lottószámok
  • 27
  • 49
  • 72
  • 79
  • 81
43. heti 6-os lottószámok
  • 4
  • 8
  • 16
  • 17
  • 29
  • 41
Árfolyamfigyelő / Valuta
EUR
308,1
USD
245,2
CHF
255,4
hirdetes